Thursday, September 13, 2012

Pembelian Dah Jodoh

Salam Semua :

Ini 15 nama yg Iman akan buat penghantaran pd esok Hari (14/9/12) Melalui Pos Berdaftar,

1.Sharifah Sakinah
2. Rosniza Hanim
3. Ana Shazreen
4. Azrien
5. Balkiz Ismail
6. Nur Atiqah
7. Faridah Idrus
8. Siti Balqis
9.Faranida Abdul Latif
10.Korina Wilson
11.Nurul Husna
12.NOR HAMIZAH BINTI MD RASID
13. Suriana
14. Noorzaida
15 Farah Shazwani

Noorzaida dan Farah Shazwani : Tolong confirmkan pada Iman alamat dan detail sebab Iman tak dpt email lg dari awak... Tp Maybank2u Iman dah alert Iman pasal pembayaran... Pada sesiapa yg dah masukkan duit tp belum ada nama... Sila emailkan Iman sekali lagi detail ye.. Supaya Iman boleh clarify semua.. Dpat Iman hantarkan esok juga...

14 comments:

mieycah said...

sy dh emailkn lg skali alamat (noorzaida)

NURUL HUSNA said...

iman, farah shazwani tu byr untuk nurul husna binti mohd yusof.
alamat : no 19, jalan 3/18 bangi perdana,43650 bandar Baru Bangi, Selangor..

iyads said...

Iman sy da emel kat awak, resit byrn..tq yer..tempahan atas nama Iyads, tp emel cda_blues@yahoo.com

Anonymous said...

sis..
sy da emailkan resit bayarn & alamat..
syuhada91_azmi@yahoo.com

Anonymous said...

dah beli kat MPH friday night..by saturday habis baca..really good read. :) good job, writer!

rien said...

Thanks novel dah smpai...
xsbr nk bc

P@Nd@_LoVeR said...

Novel dah sampai.. tq iman.. :D

norihan mohd yusof said...

salam dek akak dh pun abis membaca DAH JODOH.amat3 berpuas ati dek!tahniah dek,pada akak amat menarik n serius tk rugi akak beli dek.k n thank,dek nk tanya ape kisah nye KITE KAWIN tk sambung ke dek???so sweet lh dek crite tu tk sabar dh rase dh lama akak tertunggu tunggu sambungan KITE KAWIN...........sori kalu terlebih komen dek.

Faranida Abdul Latif said...

dah terima novel pagi tadi... terima kasih ya...

mieycah said...

novel dh dpt... t.q iman

Naniey TJ said...

tq sbb sudi baca SKD.... nani pon da bce da jodoh.... best sgttt.... ada kelainan.... tahniah

Anonymous said...

dah beli n da abes bca..... gud job writer.... tggu novel akn dtg pula...... heheheheheeh

Atty Ismail said...

Salam Iman...Maaf lambat..Atty nak tau berapa harga novel Dah Jodoh ni coz nak buat bayaran?.

idA said...

salam iman..tahniah ..buat novel pertama iman..Dah Jodoh..akak dah khatam membaca novel sulung adik ni..ini komen akak dari pembacaan akak..mmg menarik dan adik pandai membuat emosi merasai perasaan yg berbagai bagai rasa..bila membaca karya sulong adik ni..Rasa marh dan meluat dengan perangai Hasni yg tidak tahu malu..walaupun dah ditangkap red handed melakukan zina bersama zura ..tunangan Nuqman tetapi masih mahu mennegakkan benang yg basah..menyatakan bahawa Nasira yg berlaku curang dengan tunangan Nuqman iatu zura.. dan kita menjadi terlalu marah yg amat sgt pada famili Nasira dan abangnya kerana menuduh adiknya dan Nuqman tanpa mendengar mereka menjelaskan perkara yg sebenarnya berlaku...Keluarga Nasira yg begitu ortodok dan membuang jauh anak sendiri dan lepas tangan ..meletakkan semua kesalahan dibahu anak perempuan yg sah teraniaya..dan sanggup membuang anak sendiri..tanpa ada kesalan dihati dan tanpa menyiasat apa yg sebenarnya berlaku..
Merasa lucu bila membaca part part antara Nuqman dan Nasira bermadu asmara dan terkantoi didepan famili Nuqman.. Terasa kasih sayang yg mendalam dan penerimaan keluarga Nuqman pada Nasira walaupun pertemuan dan perkawenan anak sulung mereka adalah tidak berapa eluk pada pandangan mata tua mereka..tetapi sikap keterbukaan dan penerimaan dan kemaafan mereka yg penting dalam menangani isu tangkap khalwat ni..
Banyak msg yg cuba iman ketengahkan dalam novel ini dan iman seakan mahu kita membuka minda kita dalam menangani isu tangkap khalwat ..penerimaan masyarakat..keluarga kedua dua pihak..bekas tunang atau bekas kekasih dan juga mangsa itu sendiri..bagaimana mereka menghadapi masa depan mereka..